Sosyal Medya

Güncel

Okmeydanı’nda DHKP-C operasyonu

Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın öldürülmesi ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne düzenlenen saldırının ardından Okmeydanı'nda DHKP-C örgütüne operasyon düzenlendi. 10'dan fazla şüpheli gözaltına alındı.



Ä°stanbul Emniyet MüdürlüÄŸü'ne düzenlenen ve bir kadın saldırganın öldürüldüÄŸü, 2 polis memurunun yaralandığı sadırının ardından, Ä°stanbul Terörle Mücadele Åžube MüdürlüÄŸü ve Ä°stihbarat Åžube MüdürlüÄŸü ekipleri Okmeydanı'nda operasyon baÅŸlattı. Operasyona Özel Harekat ve Çevik Kuvvet polisleri de destek verdi.

Gece saatlerinde Okmeydanı'na gelen polis ekipleri, önceden belirlenen evlerin bulunduÄŸu sokaklarda ve çevrede geniÅŸ güvenlik önlemi aldı. Daha sonra Özel Harekat ekipleri ve çelik yelek giyen sivil polisler, DHKP-C örgütü ile baÄŸlantılı olduÄŸu iddia edilen kiÅŸilerin bulunduÄŸu evlere baskın yaptı. Operasyon sırasında 10'dan fazla ÅŸüpheli gözaltına alındı.

SaÄŸlık kontrolünden geçirildiler

Okmeydanı'nda gözaltına alınan ÅŸüpheliler polis ekiplerince Haseki EÄŸitim ve AraÅŸtırma Hastanesi'ne getirildi.

Adli Tabiplik'te saÄŸlık kontrolünden geçirilen aralarında kadınların da olduÄŸu 10'dan fazla ÅŸüpheli daha sonra Ä°stanbul Emniyet MüdürlüÄŸü'nün Vatan Caddesi'ndeki yerleÅŸkesine götürüldü.

Operasyon, önceki gün ÇaÄŸlayan Adliyesi'nde Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın rehin alındıktan sonra öldürülmesi ve dün Ä°stanbul Emniyet MüdürlüÄŸü'ne düzenlenen saldırının ardından geldi. Her iki saldırıyı da DHKP-C düzenlemiÅŸti.

Kaynak: AA 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.